Sunday, August 23, 2009

Χαχανούλης



Δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψω αυτά που νιώθω όσο και να το θέλω. Χάνονται κάπου ανάμεσα... όλα ανάμεσα, στοιβαγμένα στριμωγμένα εδώ μέσα, δεν ξέρω πώς λέγεται, σε τι. Υπάρχει μόνο κάτι που μοιάζει με ένα ολόκληρο εργοστάσιο παιχνιδιών και δίνει διαρκώς στην πρέσα μου εντολές, καλουπώνει κι άλλα καινούργια κομμάτια, πακετάρει φευγαλέες σκέψεις και τρομοκρατικές, τις κάνει γιγαντοκιβώτια πάντα αόριστα ενός άγνωστου παραλήπτη. Σε μένα φτάνουν όμως μόνο από το εργοστάσιο όλα τα παρατημένα μωρά. Ολοένα και πιό άγνωστος ο παραλήπτης δηλαδή. Συνέχεια. Τα σα εκ των σων και στην επιταγή εμού του ιδίου. Από την παραγωγή στην κατανάλωση. Και παραλαμβάνω με αποκλειστικότητα την ευθύνη -δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς κανείς άλλος. Ανοίγω όπως έρχονται τα τεράστια κουτιά και πετάγονται από μέσα γελωτοποιοί και νάνοι, το πρόσωπο μου χίλια χρώματα και κομμάτια. Με βλέπω αποσβολωμένα και τα παιδία ανεξάντλητα συνεχίζει να χαχανίζει.

Επεξήγηση: Έφαγα ό,τι τρώνε τα μικρά παιδιά, καραμέλες, τσίχλες, σοκολάτες, πατάτες τηγανητές, καρπούζι, παγωτό, γαριδάκια... Έπαιξα όλα τα παιδικά παιχνίδια, λέγκο, μικρή Ελένη, λάστιχο, ποδόσφαιρο, κρυφτό, αγάλματα, πόλεμο, κυνηγητό. Καμιά διαφυγή από την πραγματικότητα. Κανένα παραμύθι. Και βράδυασε, γαμώτο μου. Και τώρα πρέπει και να κοιμηθώ. Μέσα στις φλόγες.

6 comments:

tovenito said...

λατρεύω στρουμφάκια!
εγώ είμαι σκουντούφλης.
ίσως και χουζούρης.
αλλά δεν έχω ταλέντο να το δείξω στη σκηνή! ;-)

efterpi papaefthimiou said...

egw eimai h stroumfita loipon...kai maresei na me taxideveis me lexeis pou ftiaxnoun eikones...kai dinoun mia nota oneirou sthn zwh mou!!!!!!!!!!!! sagapw ! filia!

b|a|s|n\i/a said...

μήλα;
τι άγχος να μην σε πετύχει η μπάλα. πέρα δώθε πέρα δώθε. σε ένα προδικασμένο παιχνίδι άλλων. και τι ικανοποίηση σαν την έπιανες στον αέρα. και χάριζες τα μήλα και έβαζες και τους άλλους μέσα. μα δεν ξέραμε τότε. ήμασταν παιδιά. και πιστεύαμε στα παραμύθια.
μεγαλώσαμε;

karkinos7 said...

Κυνηγητό,τρέξιμο διαφυγείς...απο την εικονική παραγματικότητα στην πραγματικότητα....λατρεμένα τα στρουμφάκια!!!!

Anonymous said...

@
και γύρω γύρω όλοι;
και ρολογά - ρολογά ;
και μέλισσα μέλισσα, μέλι γλυκύτατο ;


foteinoula

kiara said...

Κάποιο παιχνίδι θα σου 'χει ξεφύγει, δεν μπορεί... και πρέπει να παίξεις όλα τα παιχνίδια για να βρεις το παραμύθι που ψάχνεις!;)