Friday, August 31, 2007

Τελευταία δημοσκόπηση

Μην περιμένετε να κάνω analisi των metron, σταθμών και υποστάθμης, των υψομέτρων μην περιμένετε να γίνω υπερασπιστής. Κάηκαν, δεν είναι; Μπλουζάκι μαύρο άντε και πες ότι θα βάλω. Η μαύρη ενδοχώρα πού ανθίζει; Πού; Ξαναρωτάω. Η επιμονή αυτή δεν είναι ερώτηση. Δεν σας ρωτάω. Απέχω της καύσης των παλαιόθεν κεκαυμένων. Ακούω ασκέρια σε νίκελ ραδιόφωνα και έγχρωμες τηλεοράσεις υπέρογκα ποσάκια να διαμοιράζουν. Ιμάτια διαμοιράζουν. Κουρελάκια. Στουπιά. Βάζουν τον κλήρο γαλάζιο "ποιός θα φαγωθεί", βάζουν τον κλήρο πράσινο "ποιός θα τα φυλάει" φαίνεται. Το φαίνεται. Το να μην είναι. Όπως φαίνεται και μια φωτιά σβησμένη. Η φωτιά η σβησμένη μέσα μου που συμβαίνει. Η φωτιά η καμμένη που μ' έχει πιάσει. Είναι. Ζώνουν περιμετρικά οι φλόγες της άπαντες και σύμπαντα εδώ μέσα. Φοβάμαι. Πάντα. Μήπως γίνομαι ο πολίτης που επικρίνω. Είναι και η δημοκρατία φόβος σας λέω. Να φοβάσαι να γίνεις το αντίθετο, να φοβάσαι μήπως κάνεις το λάθος. Για την ακρίβεια ο μεγαλύτερος φόβος είναι η δημοκρατία έτσι όπως τώρα φοβάμαι. Τους κοιτάζω και τους λυπάμαι τόσο, Χριστέ μου, που αυτή μου η λύπη καταντάει μίσος μου. Δεν θέλω άλλη μια φορούλα, ρε καργιόληδες, να σας χαριστώ.

9 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Έχω και γω ένα φόβο, και γω δεν θέλω να τους χαριστώ, αλλά στις 16 τι θα γίνει? Φοβάμαι μια από τα ίδια. ΄Μιά καινούρια φωτιά αλλά θα είναι 4ετίας.

floudion said...

Φοβάμαι, αλλά δεν μπορώ να μείνω βουβή, κάτι φωνάζει μέσα μου, ουρλιάζει και δεν μπορώ να το ελέγξω

Δημήτρης said...

"Εστησαν τα τριάκοντα αργύρια,την τιμήν του τετιμημένου,ον ετιμήσαντο από υιων Ισραήλ"(αντίφωνο θ Μ.Παρασκευής)

E said...

Πυρ και μανία....
Κυριολεκτικά.

diva said...

Και πάλι θα συμβεί ξανά
Εδώ και χρόνια και οι μεν και οι δε
αφήνουν αφύλακτα τα πάντα
Κι άλλη φορούλα
δυστυχώς

γιάννης φιλιππίδης said...

Φόβος η αποκαλούμενη δημοκρατία. Γύρω μας το καρβουνιασμένο χάος. Δωράκια κι υποσχέσεις.
Και μέσα μας ποιος μπορεί να υποσχεθεί κάτι για τα καμένα μέσα μας. Τα τωρινά και τα παλιότερα. Κανείς. Κάκιστης ποιότητας θέατρο δευτεράντζες.
Μια καλή δραματική σχολή τους προτείνω. Τουλάχιστον να τους πιστεύουμε. Έτσι κι αλλιώς η πλειοψηφία θα γελαστεί και μεις, θα λουστούμε το λάθος.

Stylianee said...

Ahhh

το φτυαράτσι said...

Έτσι μη τους χαριστείς!Και κανένας μην τους χαριστεί!Κουλό μας μήνα!

mondo said...

οι αποδείξεις υπάρχουν αλλά πόσοι τις βλέπουν που δεν είναι θύματα που αναγκάζονται να τις δουν....

....ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της πολιτικής ανοησίας, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα τους, ας τους θυμίσουμε ποιοι είναι και τι κάνουν..