Saturday, October 20, 2007

Φούστα Μπλούζα

Ξεκινήσαμε εμπορικά φέτος τον θεατρικό μας χειμώνα. Μια έξοδο είχα ο φαντάρακος, μωρέ, να μην αχνογελάσω; Ε, και δεν αχνογέλασα, για να είμαι ειλικρινής, απλώς. Πέρασα πολύ πολύ όμορφα εκείνο το βράδυ στο νούμερο 131 της Πειραιώς στην παράσταση των Ρέππα - Παπαθανασίου. Να πω την καθαρή αλήθεια εγώ ποτέ δεν ήμουνα αντίθετος σε μια καλή εμπορική παράσταση. Και πάντα τους βγάζω το καπέλο. Άσε που χαίρομαι όταν διαπιστώνω ότι έχουμε καλό εμπορικό θέατρο. Επίσης επιτέλους πήρα την εκδίκησή μου από τον Paulo Coelo και διαπίστωσα ότι η απάντηση η αποστομωτική ήταν πολύ πιό απλή και χρόνια τώρα ο Πάνος Γαβαλάς την κρατάει. Αν ξανακούσω λοιπόν πάλι την περίφημη φράση του μεγάλου διανοητή για το σύμπαν που συνομωτεί και μάλιστα ολόκληρο για να πετύχεις κάτι όταν το θέλεις πολύ, πλέον θα μπορώ να σιγοτραγουδήσω ότι είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, ο Βοριάς θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια. Μου φαίνεται πολύ ουτοπικό το πρώτο για να συμβεί και το δεύτερο απλό και από την ίδια τη ζωή μου βγαλμένο όπως λέμε. Δε μιλάμε πιά για φούστα και μπλούζα εδώ πια, αλλά για κανονικό φόρεμα, κομμένο και ραμμένο κοστουμάκι και στα μέτρα μας όπως καταλαβαίνετε.

3 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Εγώ αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν, και εννοώ τον Paulo Coelo, δεν ξέρω γιατί, ποτέ δεν μου άρεσε. Έκανα φιλότιμες προσπάθειες να τον διαβάσω, αλλά στην δέκατη σελίδα πάντα κόλλαγα.

Άντε βρε καλό Σ/Κ

fevis said...

Ααααα... Τι ωραία... Θα πάω και εγώ να το το άμα είναι τόσο καλό...Θενκς...

etalon said...

Οπως ειπε κι ο μεγαλος υπαρξιστης Ζαν Πολ Σατρ " Η απενοχοποιηση ειναι το πρωτο βημα για τον διανοούμενο του Μέλλοντος"
Χαίρομαι που-λες να φταινε τα στρατα-ξεκινησαμε τοσο εμπορικα ενω ειμαι σίγουρος οτι κι οι δυο ειμαστε βουτηγμένοι στον πιο ακραιο πειραματισμο ...(τουλάχιστον στα του θεατρικου γιγνεσθαι συμβάντα)
Ετσι φιλε Αντωνη.
Respect!