Friday, September 28, 2007

Δέκα


Μια χαρά την καταβρήκαμε με τα θέατρο - σήριαλ του Άλφα. Θυμάμαι πέρυσι τέτοια εποχή περίμενα με λαχτάρα αυτό για τη ζωή της Λαμπέτη. Και αποδείχτηκε η καλύτερη επιλογή μιας και το Παρά5 παρέπεε στα άδυτα της επαναληπτικής του επιτυχίας.

Τουλάχιστον μέχρι τη μέση της σεζόν γιατί μετά που την Λαμπέτη ανέλαβε η Καραμπέτη θέλετε οι πρόβες, θέλετε οι παραστάσεις μου τα Δευτερότριτα, πιό πολύ από όλα θέλετε που η Καραμπέτη έπαιζε την αυτοβιογραφία της με όνομα οικειοποιημένο Έλλη, το παράτησα. Ανεκδοτολογικά, να σημειώσω εδώ ότι καρά στα τούρκικα σημαίνει μαύρο και κατά τη γνώμη μου η Καρυοφυλλιά ήταν πολύ μαύρη και τραχιά για μια σκληρή προς το τέλος μα πάντα αιθέρια Λαμπέτη. Αυτά όμως ήταν περσινά.

Φέτος ο Άλφα πάλι αναλαμβάνει να μεταφέρει στις μικρές μας οθόνες το "Δέκα" του Καραγάτση. Και επιστρατεύει μια πλειάδα Ελλήνων ηθοποιών που ουσιαστικά απαρτίζουν το μισή ελληνική θεατρική σκηνή μας. Αλλή λαχτάρα λοιπόν φέτος πάλι. Να δω τη Ρένη μου και τον Καταλειφό -στη δεύτερη εμφάνιση της καριέρας του όλης σε τηλεοπτική σειρά ως τώρα- και τη Μαρία την Πρωτόπαπα, αχ, και την άλλη την Ναυπλιώτου μου και Στέργιογλου και Ήμελλο και Χαραλαμπόπουλο και και και... και κόσμο και κοσμάκη και λαό. Τί όμορφα που θα είναι και φέτος! Να' παιζα κιόλας ακόμα καλύτερα θα σας πω!

Πλην όμως, φίλτατοι, σας ομολογώ ψιλοβαρέθηκα καθώς σήμερα ήμουνα εκτός και μπόρεσα να παρακολουθήσω το πρώτο επεισόδιο. Ωραία και προσεγμένη και ακριβή παραγωγή και με τα όλα της και μπράβο -αν και τη Ρένη τη βρήκα λίγο θεατρικά τσιμπημένη, με αντάμειψε η τσαχπίνα εδώ Μαρία Ζορμπά-, αλλά να μην συμβαίνει τίποτα, βρε παιδί; Κάτι σαν των θαυμάτων την αυλή στο πιο κοινόβιο και μίζερο φαντάσου. Δεν εγκαταλείπω... Θα είμαι εκεί... Μπορεί ακόμα στο πλαίσιο η Πηγή Δημητρακοπούλου να μας εισάγει. Λοιπόν... Εις το επανιδείν...

9 comments:

Anonymous said...

Μια και το ανεφερες...
Πραγματι γιατι βαλανε τη Καραμπετη στο περσινο?Η Καλογηρου ηταν ΤΕΛΕΙΑ για το ρολο(και σε μεγαλυτερη ηλικια-μακιγιερ δεν ειχαν?)!

Τωρα για το "10" δε το ειδα δε μπορω να χω αποψη οποτε θα αρκεστω στο σχολιο σου..

Anonymous said...

Καλημέρα Αντώνη!

Θα συμφωνήσω και εγώ με το προηγούμενο σχόλιο. Η Καλογήρου εξελίσσεται σε σταθερή αξία. Την είχα πρωτοδεί στο θέατρο στην παράσταση 'Ο συλλέκτης' και ήταν πολύ καλή. Από τότε παρακολουθώ την πορεία της.

Η Καραμπέτη δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ανταποκρίθηκε. Ίσως μια μικρή παρέκκλιση μιας μεγάλης ηθοποιού.

Όσο για το Δέκα ανυπομονώ να το δω στο Greek Movies.

Me:Moir said...

Καλημέρα. Δηλαδή έχασα το πρώτο επεισόδιο? Εγώ γιατί νόμιζα πως ξεκινά Οκτώβρη? Ποιά είμαι? Πού πάω? Πού έχω παρκάρει? (Μη μου δίνεις σημασία, πρόκειται για πρωινό εμπύρετο παραλήρημα. :)

Stylianee said...

Ti mathainei kaneis from this source of life. Giati i TV me afinei toso piso panta? (Ma, giati?)

Pavlos ... said...

Έτυχε να το δω, όμορφη παραγωγή αλλά μου άφησε μια περίεργη γεύση στο στόμα μετά. Σαν κάτι να έλειπε για να δέσει το γλυκό.

kat. said...

..μου άρεσε πάρα πολύ!

marilia said...

Εγώ δεν το είδα, αλλά ο μπαμπάς μού είπε ότι έχασα... :( Είχα διάβασμαααααααααα, ουάαααααααααααααα! :(

billzouk said...

Συμφωνω απολυτα για το "10".
Βεβαια, ηταν πρωτο επισοδειο μιας παραγωγης με πολλα προσωπα, οποτε ισως θελει λιγο να κυλησει για να δειξει.

Anonymous said...

Η Καραμπετη ηταν φοβερη στο ρολο της Λαμπετη!!!Ειναι μια μοναδικη ηθοποιος που ερμηνευει παντα τους ρολους της,μοναδικα ωραια!!Κ ως Λαμπετη ηταν οτι τελειοτερο θα μπορουσαμε να δουμε!