Saturday, February 23, 2008

Περί κατοχής, αναγνώρισης και άλλων τινών εργασιομανών δαιμονίων

Δεν μ΄αρέσουν τα μπλογκοπαίχνιδα οπότε χαίρομαι που κανένας δε με κάλεσε. Ωστόσο, έχω και ένα θεματάκι που κανένας δε με καλεί με την προοπτική να με κρατήσει γενικότερα αυτή την περιόδο και -μην πάει ο νους σας στο κακό- στα επαγγελματικά μου εννοώ για πιό συγκεκριμένα. Που από την ημέρα που απολύθηκα ευδιάκριτο δεν βρίσκω στον ορίζοντα του επαγγέλματος ούτε τον εχθρό μου για πιθανή συνεργασία... Θα μου πείτε εχθρός πότε εστάθη συνεργάτης, βρε κουτό; Κι εγώ πανέξυπνα με μία ερώτηση θα σας απαντήσω... Εμ, είδατε πώς με επιβεβαιώνω; Όσο αδύνατον να γίνει φίλος ο οχτρός, τόσο αδύνατον φαντάζει και στον φίλο σας να βρει άμεσα δουλίτσα!

Ανοίγει παρένθεση (Λέτε να είναι ανάδρομος ο Ερμής; Γιατί και με τα Σκόπια σα χώρα τώρα τελευταία ορθόπουν αυτό που μας συμβαίνει δεν το λές, αντιθέτως ορθόστητο και ευθυτενές σαν Ντόρα από την κόψη και από την όψη το γνωρίζεις. Το καλό που του θέλω του ανάδρομου να ορθοποδήσει και μάλιστα ταχέως κι όχι να σπεύδει κατά το σύνηθες βραδέως -όρα και αξημέρωτα τη νύχτα με τις αϋπνίες που έχω και να με αφήνει εμένα συναισθηματική μπουκάλα τουτέστιν εύθραστο και κατακερματισμένο σύξυλο σα καινούργιο κομμάτι των Βαλκανίων κρατίδιο. Α, όλα κι όλα τέλειωσα με το φανταρικό kai io pote den imoun toy periperaste dounai kai lavein -Τώρα αυτό στα Fyromέζικα στέκει; Στη γλώσσα της διπλωματίας που είναι τα αγγλικά θα στέκει, δε θα στέκει; Πάντως για όσους στάθηκε δυσνόητο ταυτίστε το και με το "Αλτ, τις ει!"

Στο κάτω - κάτω φτεροπόδαρος είσαι, βρε Ερμάκο μου, πάθε επιτέλους μια κωλοπιλάλα και για μένα, ένα "τρεχάτε ποδαράκια σου να μη σας χέσει ο σφριγηλός σου κώλος" ένα πράμα, ένα ντουβρουτζοκαβαλίκεμα έστω, και εγώ συνεπής και πειθαρχημένος στο ραντεβού με το πέρφεκτ τάϊμινγκ και την Ιστορία επί το αγγλικότερον, βρε θεέ, θα σου ξεπληρώσω όλες τις αναδρομικές σου χάρες, αν βρεθώ να σου οφείλω, έτσι και σπάσει το ποδάράκι σου και δω χαρά και εγώ ο τώρα δόλιος. Τί στο διάλο, τσάμπα η προϋπηρεσία είκοσι ημερών στο ΚΑΤ αποκλειστικός της γιαγιάς που έσπασε το ισχύον όλη την άδεια απολύσεως να διαθέτω; Γίνε λίγο κερδώος και για την οικογένεια ετούτη που χειμάζεται λοιπόν γιατί από την ώρα που μπήκε το 2008 όλο για καμπύλες ακούω και μόνο αιχμές, πεσίματα, χεσίματα, σεισμούς και καταποντισμούς στο καζαμία των αναμνήσεών σου βλέπω. Αναγνώριση δυνατοτήτων αποζητώ κι ολίγον δημιουργικότητα να νιώσω. Εντάξει, συν αδελφούλα Αθηνά και χείρα θα κινήσω. Αυτό είναι το θέμα, Ερμάκο, να κινήσω!). Κλείνει η παρένθεση

Μέσα σε όλης ετούτης της κατάστασης λοιπόν τον ορυμαγδό ή και κύμα κακόκαιρης κακοκεφίας αν προτιμάτε, και ύστερα και από την παράβαση υπό τύπον προσευχής στον γλυκούλη Ερμουλάκο να εμφανιστεί δουλίτσα στον ορίζοντα και να πέσει και κανά ψιλό στην τσέπη, επανερχόμεθα στο θέμα του Μπλογκοπαιχνιδίου. Αισίως τον τελευταίο καιρό έχω καταφέρει έναν μεγάλο άθλο στη ζωή μου. Μετά από εφηβικές τουτέστιν πρώτες άκαρπες ως τώρα προσπάθειες, που χάνονται ευτυχώς ακόμα ουχί εις το απώτατον βάθος των χρόνων, να διαβάσω τους Αδελφούς Καραμάζοβ του Ντοστογιέφσκι είμαι στην ευχάριστον θέσιν να δηλώσω ευθαρσώς ότι αναγιγνώσκω ήδη τις τελευταίες σελίδες του δευτέρου τόμου. Οι όροι του Μπλογκοπαιχνιδιού λοιπόν στο οποίο για άλλη μια φορά τονίζω ουδείς με κάλεσε μα παίρνω μέρος ώς αυτοκλήτως συμμετέχων είναι οι εξής:

1. πιάνουμε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά μας
2. το ανοίγουμε στη σελίδα 123
3. βρίσκουμε την πέμπτη πρόταση της σελίδας
4. αντιγράφουμε τις τρεις που ακολουθούν δλδ την έκτη, έβδομη και όγδοη και
5. βρίσκουμε άλλους πέντε ατυχείς να τους πασάρουμε και αυτό το ψυχαναγκαστικό μας παιχνίδι

Λοιπόν εγώ επειδή για τελευταία φορά σας τονίζω στο παιχνίδι σας αυτοπροσκλήθηκα, προσθέτω επιπλέον έναν έκτο κανόνα που λέει πως το δικό μου παράθεμα θα είναι μεν από τη σελίδα 123 του δεύτερου τόμου των Αδελφών Καραμαζόβ, ωστόσο, για να βγει νόημα οι σε παράθεση προτάσεις της σελίδας θα αντιγραφούν από την τρίτη έως και την όγδοη και επιπλέον αυτόκλητα και χωρίς δέσμευση όστις βούλεται μπορεί εν συνεχεία στο μπλογκοπαίχνιδο να συμμετέχει εκτός από τον Γεράσιμο που με τούτα τα παιχνίδια ξετρελλαίνεται οπότε καλείται να συμμετέχει έτσι κι αλλιώς. Και επειδή με όλα ετούτα σας τα έπρηξα το απόσπασμα που παρατίθεται ώς εξής έχει:

Υπάρχει Θεός; Υπάρχει αθανασία; Κι όσοι δεν πιστεύουν σε Θεό, εκείνοι θα μιλήσουν για σοσιαλισμό και αναρχισμό, για την ανοικοδόμηση της ανθρωπότητας σε νέες βάσεις. Ουσιαστικά το ίδιο είναι και το αυτό, τα προβλήματα είναι τα ίδια, μονάχα που τα θέτουν αντίστροφα. Τα πιό πολλά παλιόπαιδα στον καιρό μας δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να συζητάνε για τα προαιώνια προβλήματα. Έτσι δεν είναι;

Περίεργο αλλά με έναν ιδιαίτερο τροπό νιώθω το απόσπασμα να δένει άρρηκτα με το υπόλοιπο ποστ και να αφήνει απίστευτες περί της συγχρονίας μας συνυποδηλώσεις. Και δεν εννοώ τον Τσίπρα που στον λόγο του σήμερα προσεταιρίστηκε το παπαδαριό...

13 comments:

BOSKO said...

Όπου να' ναι σκάει νέο μπλογκοπαίχνιδο. Αυτό λεν οι πηγές μου. Εκεί θα προσκληθείς οπωσδήποτε! Αχ ου και δε σε νοιάζει, που' λεγε κι ο Σταυρίδης...

Jirashimosu said...

Πολύ τιμητική η πρόσκληση σου, αλλά παραδόξως δεν θα την αποδεκτώ. Όχι γιατί δε θέλω (εγώ πετάω τη σκούφια μου γι' αυτά και το ξέρεις), αλλά επειδή προσπάθησα να το κάνω και προσέκρουσα στις εξής αντιξοότητες:

Λόγω της πτυχιακούλας μου, Τα πιο κοντινά μου βιβλία είναι είτε θεατρικά, είτε ψυχολογίας, είτε κάτι ποιητικές συλλογές, είτε μικρότερα των 100 σελίδων, είτε ειδικού ενδιαφέροντος, είτε κάτι άλλα που ντρέπομαι να πω...

Πάντως πολύ αριστοφανικό το post σου... μέχρι εκεί που μπαίνει ο Ντοστογιέφσκι που αποκτά άλλο βάρος (τεσσάρων τόμων συγκεκριμένα)

Wrong Guy said...

λολ,λολ,λολ

γελάω γιατί σκεφτόμουν μόλις να σου κάνω πρόσκληση εγώ!

Stylianee said...

Άσε κι εσύ τους Καραμαζώφ! Δε μαθαίνεις τίποτις πιασάρικους ρόλους --μη σου πω και στα αγγλικά-- to surprise us all?

7Demons said...

Να μη χαίρεαι διότι εμείς έτοιμα ήμασταν να σε καλέσουμε-αλλά πρόλαβε άλλος.


Λυπούμαστε για τα επαγγελματικά σου.αληθινα...
Ευχόμαστε το καλύτερο και το συντομότερο δυνατόν.

Φιλιά.

marilia said...

χιχιχιχιχι! Απόλαυση το σημερινό ποστάκι! Φιλί βρε! Παραπονιάρη! Αφού εγώ είπα στο δικό μου σπιτικό πως δε βάζω κανένα σ' αυτήν... (μην το πω) τη διαδικασία, αλλά ας το πράξει όποιος επιθυμεί! Τουτ' έστιν;;; Πρόσκληση για όλους! Συνεπώς και για σένα! τς τς τς! Μες τα παράπονα είσαι και δεν κέρασες και σοκολατοφιλί!

Σνουποφιλί. Σκέτο. Ε και μια σοκολατοαγκαλίτσα! ;)

Αιολος said...

Κι εμένα που με κάλλεσαν τι κατάλαβαν; Το κοντινότερο βιβλίο απεδείχθη το πλέον βαρετό για εμάς τους κοινούς θνητούς αλλά είπα χθες να μην κλέψω για πρώτη φορα.

Θα βρεθούμε στον ΙΑΝΟ φέτος ε; Έμαθα ξαναπαίζει η Νατάσσα..;

Anonymous said...

Απολαυστικός όπως πάντα. χιούμορ, τρόπος, τόπος, παράπονο, γλύκα, αυτογνωσία, αυτοκριτική, ευχές, προσευχές, δειλές, άδολες και δόλιες. Τέλεια!

Καλό βράδυ Κυριακής και καλή μας εβδομάδα. Και ετοίμασε γλυκά για κέρασμα, έρχεται σου λέω έρχεται...

Equilibrium said...

Τα 'πες όλα κι έπαιξες και μόνος σου σε ένα παιχνίδι, ενώ άλλοι από εμάς είχαμε 4πλές (τουλάχιστον) προσκλήσεις και δεν έλεγε να το αρνηθούμε!

Καλή βδομάδα!

Aντώνης said...

μπόσκο μου, οι προσκλήσεις όταν είναι προκλήσεις με νοιάζουν έτσι κι αλλιώς. Ελπίζω σε μια πρόκληση :)

Jirashimosou επί πτυχίω, δεν το περίμενα αυτό από εσένα. Ξέρεις ότι υπερκαλύπτομαι από αυτής της περιόδου σου τα πιό κοντινά βιβλία. Έχεις ακόμα το περιθώριο να επανορθώσεις με κάτι θεατρολογικό - ψυχολογικό - ποιητικό. Μην επιλέξεις το ψυχοβγαλτικό για τον αγαπημένο σου Αντώνη.

Μίστερ λάθος, γελάστε ελεύθερα. Είναι σε αυτά που επιζητώ. Χαίρομαι να προ(σ)καλώ τους άλλους να γελάνε μαζί μου κι όχι με εμένα.

Estelle μου, μέχρι να πιάσω τους ρόλους θα χουν τελειώσει και οι Καραμαζόφ και κάτι λίγα του Φιόντορ που μου χουν μείνει αμανάτι από τη θητεία.

Επτά, η ετοιμότητα είναι το 75% της κίνησης. Μάλλον το μυρίστηκα γι αυτό παρισφρύσατε και στον τίτλο...

Μαρίλια σοκολατένια, ελάχιστη σοκολάτα είναι ικανή να με κάνει να ξεχάσω τα πάντα. Με επαναφέρει στην αθωώτητα. Μην κάνεις χρήση επί ματαίω... Θα με έχεις δικό σου για πάντα και άντε μετά καλά ξεμπερδέματα ειδικά από την ΙΟΝ αμυγδάλου.

Αίολε, τα παιχνίδια τέτοιου ύφους έτσι κι αλλιώς μου φαίνονται βαρετά και με ψυχαναγκάζουν. Αντιθέτως μια νύχτα με την Μποφίλιου στον Ιανό πώς και πώς την περιμένω. Και κατά το σύνηθές μου και προσφιλές μάλλον θα είμαι κάθε νύχτα που η Μποφίλιου θα είναι εκεί κι εγώ εκεί στον Ιανό. Οπότε είναι μοιραίο όπως καταλαβαίνεις να τα πούμε :)

Freedula, κι εγώ με το ποστ αυτό πέρασα καλά γιατί από τη μιζέρια βγήκα με λίγο χιούμορ από πάνω, στο φώς. Ελπίζω όντως να έρχεται γιατί προς το παρόν δεν κερνάω, τα τρώω όλα εγώ! Καλή βδομάδα!

Εquilibrium, για 4πλές (και τουλάχιστον) προσκλήσεις ποτέ δεν είχα, δεν ξέρω πώς είναι. Πάντα να έχεις τα περιθώρια πολλαπλών και βάλε επιλογών σου εύχομαι. Καλή εβδομάδα!

mahler76 said...

Kαλημέρα Αντώνη. Πότε απολύθηκες ρε και δεν το πήρα χαμπάρι???
ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και με το καλό γρήγορα να βρείς δουλειά.
Καλή βδομάδααααα

Equilibrium said...

(σε συνέχεια από το σχόλιο σου στο 2ο μπλογκ μου, μη γίνουμε αποκαλυπτικοί απο εκεί, κι ελλείψη μέηλ σου στο προφιλ σου)

"ένας άγγελος επιστρατεύεται σε αποστολή μυστική."

να σου πω που ήσουν πριν 7 χρόνια, όταν το έγραφα και του έδινα τίτλο? Μέσα στο μυαλό μου?....

:PPPP

billzouk said...

Και μετα λενε εμενα γκρινιαρη! λολ.
Καλος πολιτης! Και γρηγορα να κατσει μια καλη δουλεια!