Monday, January 28, 2008

Διόδια Δημοκρατίας

Ειρήσθω εν παρόδω και λόγω των ημερών σήμερα μπαίνοντας στην Αττική οδό από την Λεωφόρο Δημοκρατίας αντίκρυσα για πρώτη φορά στη συνηθισμένη πορεία την εν λόγω ταμπέλα πάνω από το ταμείο όπου κατατίθεται το αντίτιμο για την διέλευση του πιό υπερσύγχρονου δρόμου της πόλης. Αφήνω ελεύθερα να εικάσετε τους συνειρμούς που έγιναν καθώς διέτρεχα την Αττική οδό. Αττικός ο δρόμος, αττικό το πολίτευμα, αττικός κι ο ουρανός. Μια σκέψη μόνο: ο πιό περίεργος και πιό επικίνδυνος στις μέρες μας είναι ο διάπλους των συγκεκριμένων στενών.

Ανοιχτή και δημοκρατική πρόσκληση: Θα με ενδιέφερε να δω δημοσιευμένο στα μπλόγκς σας τί γεννάει και αν γεννάει τίποτα στην σκέψη σας αυτός ο συνειρμός. "Διόδια δημοκρατίας" λοιπόν για όποιον ενδιαφέρεται ο τίτλος.

9 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Όλα έχουν το αντίτιμό τους και μάλιστα πολύ ακριβό καμιά φορά.
Τις καλημέρες μου.

Roadartist said...

προσωπικα μια λεξη μου ήρθε στο μυαλό "αίσχος"...

diva said...

Πράγματι ..ακούγεται άσχημο

perssefoni said...

γειά σου αντώνη,ελπίζω να είσαι καλά.
μα, κάποια πράγματα μοιάζουν να συμβαίνουν καταλάθοσεπίτηδες.απλά έτυχε, έτσι για να κάνουμε συνειρμούς(να κρατιώμαστε σε εγρήγορση)
αν θες εγώ σε προ(σ)καλώ να γράψεις με θέμα τον τίτλο του τελευταίου μου ποστ(κι εγώ ύστερα από πρόσκληση εγραψα,ειναι απο αυτά τα θεματα που μεταδίδονται απο βλογ σε βλογ)

ceralex said...

χμμμ... διόδια δημοκρατίας.. ενδιαφερουσα πρό(σ)κληση!...

billzouk said...

προσπερνω τα γραφομενα και σου ευχομαι καλο μηνα και καλη απολυση επιτελους!

ceralex said...

Ευχαριστώ για τον τίτλο και τον συνειρμό...
Καλημέρα

Σπύρος said...

Πάντως κάπου είχα ακούσει ότι ειναι παράνομα τς διόδια γενικώς. Αν δεν πληρώσεις και το πας δικαστικά δικαιώνεσαι...αλλα ποιος ασχολείται..

M said...

Μ' άρεσε ο τίτλος σου! Τον πήγα ένα μικρό ταξιδάκι.